Uitnodiging bijeenkomst Strijp-Z

Evenement over het samenbrengen van jong en oud!

Graag nodigen wij u uit voor onze bijeenkomst. U bent van harte welkom!
Wanneer: Donderdag 26 mei 2016
Waar: Woonzorgcentrum Theresia, Molenrijnselaan 48, 5262 TN Vught
Waarover: Onze ervaringen met het samenbrengen van jong en oud

Programma: 14.00 uur Opening en welkom
14.00 - 14.15 uur Project Guts (Tinie Kardol)
14.15 - 14.35 uur Tabletlessen voor ouderen door jongeren (Regy van den Brand)
14.35 - 14.45 uur Werkervaringsplaatsen voor jongeren (Dis Kusters)
14.45 - 15.05 uur Plan Strijp- Z (Xander Beks)
15.05 - 15.20 uur Stichting Emergo (Anton Philips)
15.20 - 15.50 uur Vragenrondje
15.50 - 16.00 uur Terugblik
16.00 uur Afsluiting met borrel

Aanmelden kan vóór 20 mei via: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

TGLE is een stichting met als doel om talenten van jongeren mee aan het stuur te zetten voor het realiseren van een mooie duurzame maatschappij. Dit doen we in een netwerk altijd samen met het bedrijfsleven, onderwijs, overheden en andere maatschappelijke organisaties. Strijp-Z is een vervolg op het Talent-Hubs concept van TGLE. Met meerdere Hubs in de regio het Groene Woud wil TGLE het beeld Strijp-Z realiseren: jongeren die intergenerationeel een bijdrage leveren; op een creatieve manier uitdagingen aangaan rondom groen en vitaliteit.
Wat het inhoudt lichten we nader toe in twee presentaties:
• Plan Strijp-Z door de heer Xander Beks
• Stichting Emergo door de heer Anton Philips

Stichting Vughterstede exploiteert en verleent zorg vanuit twee in Vught gevestigde woonzorgcentra. Ook verleent zij thuiszorg en diensten aan huis. Zij investeert in het samenbrengen van jongeren en ouderen, omdat contact tussen generaties het wederzijdse begrip en waardering bevordert. Voor beiden zijn de ontmoetingen een verrijking. Men leert van elkaar en ouderen krijgen het terechte gevoel dat de wereld waarin ze leven ook hun wereld is. Maar bovenal hebben jongeren en ouderen elkaar gewoon nodig. Kortom, het is een onderwerp dat ons allen raakt. Veel organisaties spelen hier op in, zoals gemeenten, zorginstellingen, ouderen- organisaties en subsidiënten. Graag maken we u deelgenoot van de positieve ervaringen onder de ouderen en jongeren die hebben deelgenomen aan onze projecten. Deze worden in drie korte presentaties gebracht: • Leermodel en resultaten Project GUTS (Tinie Kardol)
• Project Tabletlessen voor ouderen door jongeren (Regy van den Brand)
• Project Werkervaringsplaatsen (Dis Kusters)

Wij hopen u graag op donderdag 26 mei aanstaande te ontvangen.